Thursday, 16 October 2014

World Bread Day




Buna dimineata dragilor , dupa cum spuneam astazi este "World Bread Day ", la care am fost invitata sa particip si am acceptat cu mare drag ...
 In acest an este editia a 9-a  , puteti vedea aici announcing-world-bread-day-2014
La acest eveniment dupa cum vedeti se face paine :). Alaturi de alti oameni dragi mie , va inivit sa aftalti cat mai multe retete de paine .

" Cea mai buna paine pusa pe masa 
Este cea facuta in casa !"

PAINE SIMPLA

INGREDIENTE
8 linguri pline cu faina
un praf de sare
210-220 ml apa calduta
10 gr drojdie proaspata
1 lingura ulei 
putin ulei de masline

MOD DE PREPARARE
Faina se pune in castron cu sarea. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina. Se pune apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins. La final se adauga uleiul si se incorporeaza in coca. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul . Se pune in tava, se unge cu ulei de masline si se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu 1 hr.

Dragii mei acum va voi prezenta si celelelte paini facute de colegii mei :

1. Daiana si Cosmin - Simplu si bun
2. Aura Carolina Popa - Retete vechi si noi
3. Dia Daria - Retetele mele dragi
4. Iuliana Miu - Cartea de bucate aromate
5. Claudia Vasilache - Lecturi si arome
6. Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel
7. Diana Duca- Disturbingly Delicious
8. Alexandra Butnari - GustoLandia
9. Lacrimioara- Sugar, spice and everything nice
10. Alice Ciobanu- Tara Bucatelor
11. Cerasela Badr El-Din- Saffron and dates
12. Monica- Monya's
13. Didi- Food Design
14. Simona Callas- Cofetar de ocazie
15. Mihaela Apostu- Pasiunile Mihaelei
16. Simona Patras- Simona's passion for cooking


Simply Bread 

INGREDIENTS
8 tablespoons flour
Pinch of salt
210-220 ml warm water
10 gr fresh yeast
1 tablespoon oil
a little olive oil

PREPARATION
Flour is put in bowl with salt. Dissolve yeast in warm water and pour over flour. Bring the water at a time, to get a dough that can be stretched. Finally add oil and incorporate in the dough. Allow to rise until doubled in volume. Place in pan, rub with olive oil and bake in preheated oven at medium heat 1 hr.

3 comments :

  1. Frumoasa painica ai facut, rumena si pufoasa, felicitari!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Simona si ale tale arata intr-un mare fel!

    ReplyDelete
  3. Painea simpla-i cea mai buna! Si frumoasa si gustoasa :)

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...