Friday, 2 May 2014

Taitei de casa

Dragii mei , uitandu-ma printre pozele cu mancare , am dat peste taiteii de casa si vreau sa o impartasesc cu voi.


" Taitei buni de casa

Pentu o supa gustoasa"!!

Reteta este de la bunica mea, ea m-a invatat sa ii fac , tot manual:)

Portii: 4 

INGREDIENTE
4 oua 
un praf de sare
faina cat cuprinde.

MOD DE PREPARARE
Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine.Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare(daca este prea tare se faramiteaza), cat sa il putem intinde cu sucitoarea.
Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se pudreaza cu faina se pune pe sucitoare si cu mainile se trage orizontal pe aluat (fara sa se apese)si se rostogoleste iar apoi se trage inapoi catre noi.Facem asa de cateva ori pe fiecare parte, pana devine subtire(sa se vada prin el).
Foile de taitei se pun la uscat cam 30 -40 min. Verificam sa nu se usuce prea tare pentru ca se faramiteaza la taiat.
Se ruleaza foaia se taie in doua si se taie cu cutitul fasii subtiri.Se desfac cu mana si se lasa iarasi la uscat .




2 comments :

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...