Friday, 21 March 2014

Tort "Spiderman"

Un tort simplu cu crema de vanilie





"Un tort simplu si gustos
Spidreman catarat pe plasa-n jos" :)

Portii: 14

Timp total : 2 hr.

BLAT:

5 oua
un praf de sare 
2 linguri ulei 
5 linguri de zahar 
5 linguri de faina
jumatate de plic de praf de copt de la Dr.Oetker.
CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
6 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
300 ml frisca
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar 
esenta de vanilie Dr.Oetker
CREMA DE UNT :

200 gr unt (la temperatura camerei)
150 gr zahar pudra esenta de vanilie 
PASTA DE ZAHAR:
60 ml apa
5 gr. gelatina Dr. Oetker
2 linguri miere
50 gr amidon Gustin(Dr.Oetker)
50 gr ulei de palmier
zahar pudra 500-600 gr
RETETA O GASITI AICI 
MOD DE PREPARARE:
Blat :
Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Sirop: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.
Crema de unt : se mixeaza untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie
ASAMBLARE
Blatul se taie in 3(doua taieturi )se umple cu crema si se imbraca in crema de unt . Se da la frigider 30 min , apoi il imbracam in pasta de zahar.















No comments :

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...