Wednesday, 19 February 2014

Clatite banatene-Ana Lugojana

Dragii mei , n-am mai facut de mult clatite , asa ca am hotarat sa fac clatite banatene care sunt tare bune..
" Ou, faina, lapte
Pregatim clatite coapte
Umplutura din branzica
Si deasupra o spumica"

Portii: 6
Timp de pregatire: 20-30 min
Timp de preparare: 30 min 
Timp total: 1hr -1hr si 30 min.

INGREDIENTE:
CLATITE:
4-5 linguri faina
un praf de sare
1 lingura zahar
un ou 
si lapte cat cuprinde sa facem un aluat de clatite nici prea lichid nici prea gros.

UMPLUTURA:
300-400 gr branza de vaci 
4-5 linguri de zahar 
esenta de vanilie Dr.Oetker

MAI AVEM NEVOIE DE:
ulei pentru uns tigaia
unt pentru unt tava
3 oua
4-5 linguri smantana.

MOD DE PREPARARE
Incepem cu clatitele. Punem intr-un vas faina, sarea, zaharul si oul si adaugam laptele pe rand pana obtinem aluatul de clatite.Se unge tava cu ulei si se fac clatitele, care se coc si pe o parte si pe alta.
Branza se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie , se umplu clatitele si se impacheteaza, ca un pachet. Se pun in tava de yena unsa cu unt.
Peste se pun galbenusurile de la cele 3 oua amestecate cu smantana si deasupra punem albusurile batute spuma.
Se dau la cuptor pana se rumeneste spuma.
POFTA BUNA!!!

2 comments :

  1. Mmm cat de bune pot fi. Daca mai ai vin si eu la o portie. Pup!

    ReplyDelete
  2. Delicioase clatitele astea si ti-au iesit foarte bine!

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...