Thursday, 5 December 2013

Glazura Jeleu

Dragii mei astazi va arat cum se face o glazura jeleu , buna pentru prajituri si torturi .

 Reteta de inspiratie este a Patriciei de la Rasfatul din Farfurie

Portii: 1
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatire: 10 min
Timp total: 30 -40 min.

INGREDIENTE:
5 linguri de apa
150 ml frisca lichida
8 linguri de zahar
4 linguri cacao Dr.Oetker
3 linguri miere
15 gr gelatina(Dr. Oetker)+2 linguri apa pentru hidratat

MOD DE PREPARARE
Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.
 Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze. Putem glazura torturi si prajituri, daca mai ramane glazura se poate tine in borcan la frigider.
SI am adus si niste torturi glazurate...

2 comments :

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...