Wednesday, 13 November 2013

Piure de mazare cu sos si carne de curcan

Am hotarat sa fac ceva mai deosebit , pentru mine zic, niciodata nu am facut piure de mazare...

Luasem carne de curcan de la piata  si am avut prin frigider o conserva de mazare. Stiu ca nu este la fel de buna ca si cea prospata, dar din lene , nu am mai dezghetat , ca aveam de la tara in congelator..

"Sos cu chilly, piure de maare fin 
Pentru mine un festin !"

Portii: 3
Timp de pregatire: 20 min
Timp de preparare: 30-40 min
Timp total : 1 hr 

INGREDIENTE
300 gr carne de curcan 
500 ml apa
2 catei de usturoi
sare
piper
praf de chilly 
1 lingura pasta de rosii
300 gr mazare
1 lingura ulei de masline
ghimbir

MOD DE PREPARARE
Incepem cu sosul. Spalam carnea si o taiem cubulete, pune 500 ml apa si lasa la fiert pana scade apa la jumatate. Putem sa punem si mazarea la fiert , pana fierbe carnea. Scurgem de apa in care este , si o punem la fiert, o lasam sa fiarba pana se inmoaie. Condimentam cu sare, piper si ghimbir, boabele se pun in bol si se mixeaa cu blenderul , daca este prea tare se pune ulei de masline. Piure-ul este gata ne intoarcem la sos.
Cand apa a scaut la jumate cum am zis , se condimenteaza cu sare , piper, usturoiul  pisat, praf de chilly  si pasta de rosii. Se omogenizeaa si se lasa sa fiarba pana scade.
Masa este gata!!

POFTA BUNA!!

No comments :

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...