Sunday, 10 November 2013

Tort cu mousse de ciocolata si jeleu

Tort fin cu mousse de ciocolata ...
Portii :18 
Timp total :2 hr si 30 min

BLAT:
8 oua
un praf de sare
4 linguri ulei
8 linguri de zahar 
6 linguri de faina
2 linguri de cacao

SIROP
200 ml apa
2 linguri de zahar 
esenta de rom 

CREMA(mousse)
250 gr ciocolata neagra
250 ml frisca lichida
250 ml frisca batuta
1 plic de gelatina(10 gr)

 GLAZURA (reteta Patriciei de la Rasfatul din Farfurie)
75 ml apa
150 gr zahar
150 ml frisca lichida
75 gr miere
60 gr cacao
15 gr gelatina
2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)


MOD DE PREPARARE
Incepem prina face blatul: Albusurile se bat spuma cu parful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei , apoi faina , iar la final cacaoa.Se pune in tava cu diametrul de 28 , si se da la cuptor la foc potrivit, 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

In timpul in care blatul se coace , facem siropul: Apa cu zaharul se pun la foc pana se topeste zaharul, se adauga estenta de rom si se lasa la racit.
Facem si crema: Ciocolata se rupe bucati , si se pune frisca lichida. Se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand se raceste se amesteca cu frisca batuta. Se prepara gelatina confor minstructiunilor de pe ambalaj si se adauga in crema.
Asamblam: Se taie blatul in 3(doua taieturi ), se insiropeaza fiecare parte. In tava in care s-a copt se pune o parte de blat, jumatate de crema, blat , cealalta jumatate de crema si blat. Se da la frigider 1 hr . 
Facem si glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade. Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.
Scoatem tortul si glazuram ...

 

No comments :

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...