Thursday, 31 October 2013

Tort "Ecler 2"

Eii dragii mei in sfarsit l-am reusit asa cum am vrut eu :). Multe probleme am avut cu el la coacere pana acum ,tot citeam cum se face si stiam , ei dar nu stiu cine ma indemna sa deschid cuptorul si pleosc, mi se lasa :D
"Tort Ecler cu crema bunaDe ti se topeste-n gura !"

Portii : 16

Inainte de a va spune ce am folosit vreau sa le multumesc Bucatareselor Vesele, pentru reteta.
ALUAT
75 ml ulei
un praf de sare
150 ml apa
100gr faina
3 oua.

CREMA
800 ml lapte
8 linguri zahar
esenta de vanilie
8 linguri amidon
400 ml frisca lichida
2 lingurite de ness granulat

GLAZURA:
100 gr ciocolata
100 ml frisca lichida

Si cu acestea ne pornim pe treaba
MOD DE PREPARARE
Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc iute , pana cresc , apoi se lasa focul potrivit pana se rumenesc(maxim 20 min in total).Mai departe mai facem si niste gramajoare , dar pe acestea le punem mai rar, la fel se coc. Se scot pe gratar si se lasa la racit.
Bun , pana aici am terminat de apucam de crema 
600 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu restul de lapte.Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa.
Luam un sfert din crema asa fierbinte si amestecam cu nesul si lasam la racit.
Frisca o batem , un sfert punem in crema de ness, iar cealalta in crema de vanilie.
Facem si glazura, numai bine pana asamblam tortul se racoreste. Rupem cioacolata bucati, punem frisca lichida si punem pe abur pana se omogenizeaza.
Haidesti sa il asamblam:
In tava in care s-a copt se pune blatul , peste se pune crema de vanilie, apoi se taie in doua gogosile facute separat si se umplu cu crema de ness, iar deasupra se glazureaza si se da la frigider.
 Se scot marginile tavii si tortul este gata de savurat :)

7 comments :

  1. Ce frumusete si ce bun trebuie sa fie!!bravo Dea fata harnica si ambitioasa!!

    ReplyDelete
  2. Ador eclerele, deci si tortul asta cred ca e minunat!

    ReplyDelete
  3. deliciosssss de yummyyyy..atat pot spune :D

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...