Pizza "Calzone"



Salam,sunca si ardei
Cascaval, sos si ciuperci
Carnat si aluat .
Toate la un loc
Oare ce ne-a dat ?
ALUAT
10-12 linguri de faina
un praf de sare
250-300 ml apa calduta
20 gr drojdie proaspata
2 linguri ulei

SOS
100 ml ketchup
sare
piper
busuioc
oregano

MAI AVEM NEVOIE DE :
100 gr salam de vara uscat
o bucata carnat pikant
100 gr sunca
4-5 ciuperci
1 ardei kapia
150 gr cascaval

MOD DE PREPARARE
Aluat:
Faina cu sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Apa se adauga pe rand si se framanta pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul, se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. 

Sos:
Se pune ketchup-ul in cratita , se condimenteaza cu sare, piper, busuios si oregano , si se lasa sa dea un clocot.
Salamul, sunca, carnatul, ardeiul si cuipercile se taie felii. Cascavalul se rade.


ASAMBLARE
Se ia cate o bucata de aluat si se intinde o foaie mai mica ,

se unge cu sos si se pune sunca , carnat si salam, doar pe jumatate.
Se pun ciupercile si ardeiul.

Se presara cascaval ras.

Se impatura in doua si se pune in tava cu hartie de copt.
Se da la cuptor la foc potrivit 20 -25 min.




Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs