Friday, 20 September 2013

Prajitura in dreptunghiuri


O prajitura buna 


BLAT
4 oua
2 linguri apa
un praf de sare
2 linguri ulei
2 linguri faina
o lingura cacao
o lingura ness
o lingurita praf de copt

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei ,

iar la final faina si praful de copt.
Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec , iar in cealalta adaugam cacaoa si ness-ul ,

si punem in alta tava de chec.

Se dau la cuptor 35-40 min la poc potrivit. Se scot pe gratar si se lasa la racit.


CREMA
500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta de vanilie
5 linguri amidon
300 ml frisca lichida

400 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , punem amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.
Frisca se bate si se incorporeaza in crema.


SIROP:
200 ml apa
o lingurita de ness
o lingura de zahar

In 200 ml apa punem zaharul si nesul si amestecam pana se dizolva zaharul.

GLAZURA
100 ml frisca lichida
100 gr. ciocolata

Ciocolata rupta bucati si frisca se pun pe aburi pana se omogenizeaza.Se lasa la racorit 2-3 min.

ASAMBLARE

Blaturile se taie in trei (2 taieturi )pe lungime din lateral , iar apoi se taie pe deasupra tot pe lungime , tot in trei (2 taieturi).
Se pune o bucata alba, una neagra, una alba una neagra , se insiropeaza , se pune crema.

Randul urmator incepem invers, o bucata neagra una alba, insiropam , punem crema .

La final se glazureaza.

4 comments :

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...