Wednesday, 11 September 2013

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Cum nu trece weekend fara ceva dulce, am facut o prajitura tare buna.

BLAT
4 oua
un praf de sare
2 linguri apa
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri nuca macinata
2 linguri faina
o lingurita praf de copt

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma.Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase,

se adauga galbenusurile frecate cu ulei .

Apoi se pune nuca ,

se omogenizeaza, iar la final faina amestecata cu praful de copt.Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA
200 ml lapte
2 linguri zahar
2 linguri amidon
200 ml frisca lichida

150 ml lapte se pune pe foc cu zaharul.50 ml lapte se amesteca cu amidonul.Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecant continuu pana se ingrosa.Se lasa la racit.Se bate frisca si se incorporeaza in crema rece.


SIROP
150 ml apa
o lingura zahar
esenta de rom

Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se dizolva zaharul, se adauga estenta de rom si se lasa la racit.

DECOR
Ciocolata rasa

ASAMBLARE
Blatul se taie in doua.Se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza, apoi se pune jumatate de crema,

cealalta parte de blat insiropata , si iarasi crema.

Deasupra se rade ciocolata.


12 comments :

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...