Tarta"TATIN"


  Cea mai buna tarta cu mere si zahar caramelizat

ALUAT
100 gr unt la temperatura camerei
un praf de sare
2 linguri zahar
6-7 linguri de faina
1 ou

MAI AVEM DEVOIE DE
5-6 mere
3 linguri zahar
80 gr unt
scortisoara

Untul se amesteca cu zaharul si sarea,

se adauga 2 linguri de faina si se framanta.

Se adauga oul ,

iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.

Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.
Merele se curata si se taie felii.

Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.
Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.

Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere,

marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.
Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .

Comments

  1. Tare delicioasa :) Felia de mai sus ma asteapta pe mine :)))

    ReplyDelete
  2. Imi place orice prajitura cu mere, iar a ta arata foarte bine!

    ReplyDelete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs