Friday, 30 August 2013

Prajitura "CASTANA"


  Cat de mult imi plac castanele, am fugit repede la magazin si am gasit pireu de castane si m-am pus pe treaba :)
BLAT
4 oua
2 linguri de apa
un praf de sare
2 linguri ulei
4 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei ,

apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt

si la final cacaoa.

Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP
1 lingura de zahar
150 ml apa

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa pana se topeste si se pune la racit.

CREMA
250 gr pireu de castane(luat de la magazin)
250 ml frisca lichida

Se bate frisca si se amesteca cu pireul de castane.


GLAZURA
4 linguri frisca lichida
25 gr unt
100 gr ciocolata

Se pune ciocolata rupta bucati, frisca si untul la omogenizat pe aburi .Se lasa 2 min la racorit.

ASAMBLARE

Se taie blatul in doua. Se insiropeaza o parte din blat , se pune jumatate de crema.

Punem si cealalta parte de blat insiropata, punem cealalta jumatate de crema.

La final se glazureaza.


2 comments :

  1. imi place pireul de castane, prajitura ta arata tare bine, cred ca a fost delicioasa!!

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...