Tort Ecler





ALUAT:
50 gr margarina
1 lingura zahar
1 praf de sare
125 ml apa
2 linguri faina
2 oua

Apa cu margarina, sarea si zaharul se pun pe foc ,

se adauga faina si se amesteca bine pana se desprinde de pe vas.



Se lasa la racit apoi se incorporeaza ouale unul cate unul.



Se pune in tava cu hartie de copt(24 cm) si se da la foc iute 25-30 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA:
1 plic de budinca de vanilie
500 ml lapte
4 linguri de zahar
250 ml frisca lichida

400 ml lapte cu zaharul se pun la fiert. Praful de budinca se omogenizeaza cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga budinca si se amesteca pana se ingraoasa. Se lasa la racit.

Frisca se bate. Se amesteca budinca rece cu jumatate din frisca , iar cealalta jumatate se lasa pentru ornat.


GLAZURA:
50 gr ciocolata neagra
1 lingura frisca lichida

Ciocolata se rupe bucati , se pune frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ORNAT
Frisca

SE taie blatul in doua. Se pune o parte pe platou,

se pune crema, cealalta parte de blat ,

se imbraca in frisca

si se glazureaza.












POFTA BUNA!!

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs