Thursday, 25 July 2013

Prajitura"MIO DELICIA" cu prune



BLAT
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de ulei
100 ml lapte+ 3 linguri lapte
8 linguri de faina
2 linguri mac macinat
1 lingurita praf de copt
12 prune

Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase,

se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.

Se adauga faina cu praful de copt.

Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.

Cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cele 3 linguri de lapte.

Se pune peste compozitia galbena,

se pun jumatatile de prune si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA
250 ml iaurt
250 ml frisca lichida
4linguri zahar
esenta de vanilie
1 plic gelatina

Iaurtul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate.

Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj( eu am pus doar 4 linguri de apa).
Se pune gelatina peste iaurt , se omogenizeaza si se incorporeaza frisca.

Se pune peste blat si se da la rece


2 comments :

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...