Thursday, 18 July 2013

Prajitura cu mousse de visine


BLAT:
4 oua
2 linguri de apa
2 linguri ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingurita de praf de copt

Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.

Se adauga galbenusuril frecate cu ulei ,

iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la foc potrivit 40-45 min.

Se scoate pe gratar la racit.


CREMA:

300 gr visine
400 linguri zahar
250 ml frisca lichida
1 plic gelatina

Visinile fara sambure se pun cu zahar pe foc , pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit si se pun la scurs.

Frisca se bate .

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Visinile se pun in caston si se piseasa cu blender-ul.

Se incorporeaza in frisca si se adauga gelatina.


SIROP:
Siropul de la visine

GLAZURA:
100 gr ciocolata
100 ml frisca

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.

DECOR:
Ciocolata alba

Blatul se taie in doua, se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza,

se pune crema ,

partea cealalta de blat insiropata,

se grazureaza si se orneaza cu ciocolata alba.



3 comments :

  1. Imi place mult aceasta prajitura, mai ales ca este cu crema de visine...Seara faina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca iti place Rocsy!! Seara frumoasa si tie , te pup!!

      Delete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...