Monday, 17 June 2013

Hello Kitty - Tort cu fructe de padure



BLAT:
8 oua
4 linguri apa
un praf de sare
4 linguri ulei
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 plic praf de copt

Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare
, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei ,

iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit

40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar

SIROP:
Siropul de la fructele de padure

CREMA :
400 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie
4 linguri amidon
400 ml frisca
450 gr de fructe de padure

Fructele se pun la scurs.
300 ml lapte se pun la foc cu zaharul si esenta de vanilie, Amidonul se dizolva cu 100 ml de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa,

Se lasa la racit. Frisca se bate.
Se amesteca frisca cu crema

si se adauga fructele , se omogenizeaza.


CREMA DE UNT

200 gr unt
150 gr zahar pudra
esenta de vanilie

200 gr unt la temperatura camerei se mixeaza la rece cu zaharul si esenta de vanilie.

PASTA DE ZAHAR
60 ml apa
5 gr gelatina
50 gr ulei de palmier
2 linguri miere
50 gr amidon
600-650 gr zahar pudra

Gelatina se pune la hidratat in apa 10 min. Se pune pe abur sa se dizolve , se amesteca cu mierea , se omogenizeaza bine , se adauga uleiul de palimier si se amesteca pana se omogenizeaza uleiul.
Se pune in castron la racorit , apoi se adauga amidonul si cu 2 linguri de zahar pudra si se omogenizeaza.

Se adauga zahar pudra pe rand si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.


GLAZURA REGALA(Royal Incing)
1 albus
esenta de lamaie
250 gr zahar pudra.

Albusul si esenta de lamaie si 3 linguri de zahar pudra se mixeaza. Sea dauga zaharul pudra pe rand pana comopzitia nu va mai curge de pe paletele mixerului.

Se taie tortul in forma de KITTY ,

se fac doua taieturi pe lung.Se insitopeaza o parte de blat ,

se pune jumatate de crema, blat , cealalta jumatate de crema.

Se imbraca tortul in crema de unt , iar apoi in pasta de zahar ,

se orneaza cu glazura regala.

4 comments :

  1. Waw,cred ca s-a bucurat tare Rebeca pentru acest minunat tort!!bravo Dea si LA MULTI ANI Rebeca!!

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos tortul si cred ca i-a placut mult sarbatoritei. pup!

    ReplyDelete
  3. Lubi da i-a placut la toata lumea si aspectul si gustul :)Pup!! Multumesc!!

    ReplyDelete
  4. Rocsy da da i-a placut !! Te pup!!

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...