Saturday, 4 May 2013

Sarmalute cu ciolan afumat





Dragii mei astazi eu va prezint sarmalute.



PT OPARIT AVEM NEVOIE:
2 verze
apa
2 linguri otet

Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.
Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de mare frunza.

COMPOZITIE SARMALE

500 gr carne tocata de porc
2 linguri pasta de rosii
2 linguri ulei
o legatura ceapa verde
100 gr orez
marar
cimbru
sare
piper

Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, cimbru si marar , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.



MAI AVEM NEVOIE DE :
ciolan afumat
1 lingura pasta de rosii
bors magic
2 linguri apa

Se ia frunza de varza,


se pune cu lingurita compozitia de carne,


se ruleaza strans,


iar la final se baga capetele inauntru.


Se toaca varza se pune in fundul oalei , se pune ciolanul afumat ,
taiat bucati ,


se aseaza sarmalele si se mai pune un rand de varza tocata.





Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic 1 -2 ore (depinde de varza).
Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul

POFTA BUNA!!

Dupa cum am spus , va las si alte sugestii de bunatati pentru Craciun

Iolanda si Georgiana Voinea-Sisters'Kitchen
Daniela Mircea-Addario-Preparam si mancam 
Claudia Rusu-Lecturi si arome
Dana Aphextwinz-Aphextwinz's Blog
Adriana Lucia-Dragostea in bucate
Daiana si Cosmin-Simplu si bun
Elena Toma- Bucataria Elenei
Lucian Gavrila- Food and Beyond 
Gina Bradea- Pofta-Buna
Lili Liliana- Cu Lili in bucatarie
Uica Mihai-Uica Mihai
Cerasela Badr El-Din-Saffron and dates
Cristina Pana- Cristina's World
Alexandra Butnari-GustoLandia
Alice Ciobanu- Tara bucatelor
Iuliana Florentina Avram-Retete fel de fel 
Laura si Liana-Transylvanian kitchen
Ioana Tone-Pasiune si culoare
Gabriela Petre-Culoare si savoare
Geta Cipaianu-Pansy's recipes
Dana Burlacu Visternicu -Prajiturici si alte dulciuri

No comments :

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...