Prajitura marmorata cu crema de vanilie


BLAT :
5 oua
2 linguri apa
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri ulei
5 linguri de faina 
1 lingura de cacao
1 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.


Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa, si se pune deasupra.

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min. Se scoate la racit pe un gratar si se taie in doua.



CREMA:
250 ml lapte
esenta de vanilie
3 linguri zahar
2 linguri amidon
200 ml frisca

200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in castron cu 50 ml lapte , iar cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu pana se ingroasa, iar apoi se lasa la racit.

Frisca se bate, si se incorporeaza pe rand in crema rece.



SIROP
200 ml apa 
2 linguri zahar
esenta de rom

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


GLAZURA
50 gr ciocolata
50 ml frisca lichida

Ciocolata re rupe bucati si se pune cu frisca pe foc mic pana se omogenizeaza.

Blatul se taie in doua si se insiropeaza.Se pune o jumatate de blat , jumatate de crema, cealalta jumatate de blat si iar crema, deasupra de galzureaza .

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs