Friday, 3 May 2013

Prajitura cu nuca si nuca de cocos


BLAT:
5 oua
2 linguri de apa 
1 praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
5 linguri de nuca macinata
3 linguri de faina
1 lingurita praf de copt


Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. 

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . 

Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava(20x30)tapetata cu hartie de copt .

 Se la la cuptorul preincalzit la foc potivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.



CREMA:
400 ml lapte
4 linguri de zahar
4 linguri gris
4 linguri nuca de cocos
esenta de vanilie
200 ml frisca

Laptele cu grisul, zaharul,frisca si esenta de vanilie se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca de cocos si se mai lasa 5 min.

SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


Blatul se taie in doua si se insiropeaza.

Se pune o parte de blat crema fierbinte, blat si iarasi crema.


Se orneaza cu nuca macinata si nuca de cocos.

No comments :

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...