Placinte taranesti cu cartofi



ALUAT:
1 kg de faina
un praf de sare
1 lingura zahar
25 gr drojdie proaspata
500 ml apa(sau lapte)
1 ou
50 ml ulei

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se incorporeaza uleiul. Se lasa la dospit cam 1 ora.

UMPLUTURA:
1 kg cartofi
2 linguri ulei
2-3 cepe
1 ou
sare piper
Ulei pentru prajit.

Catrofii se pun la fiert intregi , apoi se curata si se paseaza . Ceapa se toaca si se caleste in ulei.
Ceapa calita se pune peste cartofi, se pune un ou , si se condimenteaza cu sare si piper.
Se sup bucati mici de coca se intinde cu sucitoare, se pune pe o parte catrofi si se indoaie in doua , se apasa pe margini sa nu iasa compozitia si se pun la prajit.

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs