Wednesday, 15 May 2013

Cozonac cu branza


ALUAT:(2 cozonaci)
300 ml lapte

2oua

15 gr drojdie
5 linguri zahar
un praf de sare
700-800 gr faina
esenta rom
coaja de lamaie
2 linguri ulei


Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele.

 Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. 

Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se faramanata pana se desprinde de pe vas.
La final se adauga uleiul pe rand si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA:

500 gr branza dulce

5 linguri zahar
esenta de vanilie
3 linguri gris
1 ou


Se amesteca toate la un loc

UNGERE:

 apa, 
zahar

Se unge cu apa si se presarea zahar.

Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarea, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.
Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.


POFTA BUNA!!

1 comment :

  1. e ceva timp de cand nu am mai gustat asa bunatate de cozonac cu branza, numai cand am privit poza si deja mi-a venit mirosul placut al retetei, a iesit super delicios :D

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...