Monday, 1 April 2013

Tort"Metrou"



Blat galben:
3 oua
1 lingura de apa
5 linguri zahar
2 linguri ulei
3 linguri faina
jumate de praf de copt

Blat negru: 
 
3 oua
1 lingura de apa
5 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
2 linguri de cacao
 jumate de praf de cop

BLAT: 
se bat albusele spuma , se adauga zaharul se mixeaza pan adevin ca o bezea, apoi se adauga galbenusele frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa.
Se coc in tava cu diametrul 24 cm , 40-45 min , la foc potrivit.
Se lasa la racit , iar apoi se taie in doua fiecare.

Crema
500 ml lapte,
 5 linguri de amidon , 
9 linguri de zahar, 
esenta de vanilie,
 300 ml frisca.

Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie, pastram cateva linguri sa dizolvam amidonul, cand laptele da in clocot se toarna amidonul peste , se amesteca continuu pana se ingroasa.
Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura: 
100 gr ciocolata , 100 ml de frisca
Le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

SIROP:
200 ml apa , 2 linguri zahar, esenta de rom
Se pune apa cu zaharul la foc pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom . Se lasa la racit.
Se insiropeaza partile de blat si se pune, una alba , crema, una neagra..iar deasupra glazura.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...