Monday, 15 April 2013

Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe

Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe

BLAT :
4oua
2 linguri de apa
un praf de sare
2 linguri ulei
4 linguri nuca de cocos
4 linguri de faina
1 lingurita praf d copt



Albusele cu apa si praful de sare se bat spuma , apoi se adauga zaharul

Se mixeaza bine pana devine o bezea lucioasa si se adauga galbenusele frecate cu ulei .

Se omogenizeaza bine, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula
La final se adauga faina amestecata cu praful de copt , se amesteca cu spatula

Se toarna compoizitia in tava rotunda(26 cm) unsa cu unt 

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 30 - 40 min.
Cand este copt se scoate pe gatar la racit , apoi se taie in doua.


CREMA:
2 cutii de cocktail de fructe de 230 gr
400 ml iaurt
esenta de vanilie
8 linguri de zahar 
400 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina
120 ml apa 


Fructele se pun la scurs, siropul se pastreaza pentru insiroparea blatului , iaurtul se mixeaza cu esenta de vanilie si zaharul. Frisca se bate spuma, gelatine se pune in apa , iar apoi se dizolva pe abur cateva secunde.

Frisca se incorporeaza in iaurt si se omogenizeaza bine

Se adauga fructele si se amesteca

La final se pune gelatina si se omogenizeaza.

Se pune o parte de blat insiropat in tava in care am copt blatul.

se pune crema

se pune cealalta parte de blat si deasupra se pune 200 ml frisca batuta si nuca de cocos

Se da la frigider 2-3 ore apoi se scoate inelul.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...