Thursday, 4 April 2013

Prajitura cu crema de castane





BLAT:
2 oua
1 lingura apa
3 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingura faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt


Albusele si apa se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusele frecate cu ulei , se omogenizeaza iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt.




Se pune in tava (20x20)cu hartie de copt 35-40 min la foc potrivit.



Se scoate si se lasa la racit pe un gratar . Se taie in doua si se insiropeaza.

SIROP:
100 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom

Se pune pe foc apa cu zaharul , pana se dizolva zaharul se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


CREMA
150 gr pireu de castane
300 gr frisca lichida.


 Frisca se bate bine  , jumate se amesteca cu pireul de castane iar cealalta  jumate se pastreaza pentru decor.


DECOR:
Jumate de frisca 
 ciocolata rasa 
crema de castane
 Se pune o parte de blat insiropat, crema, cealalta parte de blat , desupra se pune frisca, ciocolata rasa si crema de castane.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...