Monday, 25 March 2013

Tort cu budinca de casa , frisca si fructe


 

BLAT
4 oua
2 linguri de apa
2 linguri de ulei
4 linguri zahar
4 linguri de faina
1/2 plic praf de copt 

 CREMA250 ml lapte
2 linguri amidon
4 linguri zahar
esenta de vanilie
1 conserva cocktail de fructe
250 ml frisca lichida.

 Ornat:
250 ml frisca batuta
ciocolata rasa.
Albusele cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusele frecate cu ulei , se mixeaza , iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza si se pune in tava unsa.(diametru de 24 cm)
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (foc potrivit), se pune la cuptor pentru 40 min , pana trece testul scobitorii.

Crema

Se pune 200 ml lapte la foc, cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se pune intr-un castron si se amesteca cu 50 ml lapte.Cand incepe sa clocoteasca laptele , se toatna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Fructele se pun la scurs, iar siropul se pastreaza pentru insiropatul blatului.
Frisca se bate spuma se amesteca cu crema de lapte si cu fructele.

Se taie blatul in doua se insiropeaza fiecare bucata se pune crema si se imbraca in frisca , deasupra se rade ciocolata.










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...