Thursday, 21 February 2013

Tort Tweety


BLAT:
8 oua
8 linguri zahar 
 8 linguri faina
1 praf de copt
Se bat albusele spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, Se adauga galbenusele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava si se da la copt.
CREMA  
150 gr ciocolata neagra
150 ml frisca  
100ml frisca batuta
Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte , se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 min.) Se lasa la rece, cand este cere se amesteca cu frisca batuta .

SIROP
200 ml apa , 2 linguri zahar, esenta de rom 
Se pune apa la fiert cu zaharul pana se topese, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...