Tort"Smoloi Galuska"

TORT SMOLOI GALUSKA




3 blaturi , unul simplu, unul cu cacao, unul cu nuca, crema de vanilie, imbracat in frisca








Se fac trei pandispane,astfel:

Cel simplu-2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar


Cel cu nuca-2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingură nuca macinata


Cel cu cacao-2 oua,2 linguri zahar,2 linguri faina,1 lingura cacao pudra


Cele trei se coc in tava pe hartie de copt.Ideea e cam asa...se bat albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar,galbenusurile se freaca spumos cu cealalta jumatate de zahar si se pun peste albusurile spuma,dupa care se incorporeaza faina si in final nuca,sau cacaua.

Crema de vanilie : 500 ml lapte,vanilie,200g zahar,50g amidon,3 oua
Se pune la fiert 400ml lapte cu vanilia si 2/3 din zahar,separat restul de lapte se amesteca cu amidonul si galbenusurile iar albusurile si restul de zahar se bat spuma.Cand laptele incepe sa fiarba,se toarna in fir continuu peste galbenusurile cu amidon amestecand.Se pune din nou pe foc pana se ingroasa bine iar cand e gata se pune peste albusurile batute spuma.Se lasa sa se raceasca.


Sirop de rom: 200 ml apa,esenta de rom,zahar,cat de dulce doriti,se fierbe apa cu zahar pana se dizolva complet apoi se adauga esenta de rom.


Gata...le asamblam astfel:Intai pandispanul simplu,se insiropeaza,se pune peste 1/3 din crema,se presara cu nuca macinata,apoi cel cu cacao,la fel,1/3 din crema,nuca,apoi pandispanul cu nuca,restul de crema si deasupra amras ciocolata dupa ce l-am imbracat in frisca.

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs