Tort"Pasiune"



BLAT 
6 oua
4 linguri de apa
10 linguri de zahar 
6 linguri de ulei 
2 linguri cacao 
8 linguri de faina 
1 praf de copt 

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga  faina , praful de copt si cacaoa amestecate.
Se pune in forma (28 cm) si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA
250 gr mascarpone(smantana grasa) sau crema de branza sau branza.
150 ml lapte
4 galbenusuri
suc de la o portocala
3 linguri zahar 
1 plic gelatina 
500 ml frisca lichida

Frisca se bate si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga laptele si sucul de la portocala. Se pun pe foc pana se ingrosa putin.
Gelatina se pune la inmuiat cu 2 linguri de apa.
Gelatina se adauga in crema calda, amestecam bine si lasam la racit. 
Mascarponele se freaca cu lingura de lemn,si adaugam treptat crema de galbenusuri.
La final se incorporeaza frisca batuta.

SIROP
200 ml apa 
2 linguri zahar
esenta de rom 

Se pune zaharul cu apa pana se topeste zaharul se adauga esenta de rom si se lasa la racit. 

GLAZURA
200 gr ciocolata neagra
120 ml frisca

Se pun pe abur pana se omogenizeaza .

Mai avem nevoie de : 
Piscoturi 
O cana de cafea neindulcita.

Blatul se taie in doua si se insiropeaza , se pune jumatate de crema, apoi un rand de piscoturi inmuiate in cafea, apoi crema si blat .
Se glazureaza si se poate orna cu frisca batuta. 

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs