Thursday, 24 January 2013

Tort cu ness

TORT FIN CU NESS





Pandispan din cacao si ness, crema de branza si frisca, glazurat cu ciocolata alba


Un tort minunat inspirat din retetele Violetei
BLAT :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
1 lingura de ness
2 linguri cacao
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma cu zaharul , se adauga galbenusurile frecate cu ulei , se omogenizeaza.
Se adauga nesul, cacaoa, faina si praful de copt amestecate.
Se pune in tava(24-26), unsa sau tapetata si se da la cuptor la foc potrivit 40 min(pana trece testul scobitorii).

CREMA
 500 gr branza de vaci
250 ml frisca lichida
5 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
1 plic gelatina

Branza se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie si se pune la blender.
Frisca se bate spuma.
Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj. 
Gelatina se toarna peste branza , se omogenizeaza si se amesteca cu frisca.

SIROP:
150 ml apa
2 linguri zahar

GLAZURA
 200 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida
25 gr unt 

Se pun la topit pana se omogenizeaza.

Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza, se glazureaza si se da la frigider.
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...