Thursday, 24 January 2013

Tort 30

TORT 30
Pandispan de cacao , crema chantilly si pasta de zahar



Blat:
8 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de ulei
8 linguri de faina
1 praf de copt

Am batut albusele spuma, am adaugat zaharul, am adaugat galbenusele frecate cu ulei ca la maioneza si faina cu praful de copt cernute. Am dat la cuptor in tava unsa cu unt.

Crema:
 2 galbenuse
4 linguri de zahar 
2 linguri de amidon(faina)
200 ml lapte
estenta de vanilie
cam 100-150 ml frisca(am pus cam la ochi ca am avut cute mare de 1 l)

Am frecat galbenusele cu zaharul si esnta de vanilie , am adaugat amidonul(faina), laptele treptat si am pus la fiert pana s-au ingrosat.
Am lasat la racit, apoi am amestecat cu frisca batauta.

Sirop: 
3 linguri zahar, 150 ml apa si esnta de rom
le-am clocotit si am lasat la racit 

Blatul l-am taiat in doua , l-am insiropat si am umplut cu crema si deasupra cum se vede este pasta de zahat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...