Saturday, 26 January 2013

Prajitura"Snickers"


BLAT
6 albusuri 
6 ling zahar
4 linguri nuca macinata
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt.
MAi avem nevoie de 200 gr ciocolata alba rasa.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul , se mixeaza pana devine ca o bezea, se pune nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava (25x30), se da la cuptor la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt se scoate si se pune imediat ciocolata alba rasa.

CREMA

6 galbenusuri 
6 linguri zahar
250 gr unt
2 linguri apa
250 gr bucati de nuca

Nuca se prajeste pe hartie de copt 3-4 min.
Se freaca galbenusurile cu 4 ling de zahar pana devin spuma.
Resul de zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa si se adauga untul.
Se fierbe la foc mic 2 min, dupa care se adauga galbenusurile, se amesteca continuu si se adauga nuca prajita.
Se lasa pe foc pana se  ingroasa (2-3 min), se lasa la racorit si se toarna peste blatul cu ciocolata alba.

GLAZURA

100 gr ciocolata alba
50 gr unt
Se topesc si se pun peste blat , iar deasupra bucati de nuca.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...