Amandine




Blat:
6oua,

2 linguri apa,
8 linguri zahar

3 linguri ulei,
2 linguri cacao,
8 linguri faina
Albusurile cu apa  se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt.Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.


CREMA:
150g zahar pudra

250g unt,
3 galbenusuri,
3linguri cacao
Totul se amesteca la rece cu mixerul, in ordinea scrisa

SIROP
500ml apa,

2 plicuri cu capuccino de ciocolata ,
5 linguri de zahar.
Se pun toate odata pe foc.Se lasa 1 -2 min sa fiarba apoi se raceste.

GLAZURA

200g ciocolata(una amaruie ,una cu lapte),

150g smantana lichida de frisca,
50g unt.
Se pun pe foc si se amesteca continuu.Cand s-a topit totul se ia de pe foc, se mai amesteca sa se omogenizeze.
Se insiropeaza prima jumatate de blat, se pune toata crema, se aseaza a 2 a jumatate de blat, se insiropeaza.Se lasa la frigider 2-3 ore.
Glazura se face cand scoatem blatul din frigider si se toarna asa calda in centrul blatului.Daca ciocolata este buna , glazura va curge singura si acopera totul.

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs